Obvestilo o pričetku programa rolanja

 • TEČAJ ROLANJA 2021

  Dragi otroci, spoštovani starši!

  Veseli smo, da bomo skupaj preživeli 6-urni TEČAJ ROLANJA. In ker je le-ta že skoraj pred vrati, smo v pomoč pripravili nekaj informacij, ki smo jih glede na muhasto vreme opremili še z vsemi potrebnimi napotki v zvezi z vremenom!

  Vaše otroke pričakujemo cca. 10 minut pred pričetkom, pred G-rega športnim centrom v Laguni na Ježici (Dunajska cesta 270). Parkirate na glavnem parkirišču, nato peš odidete do glavnega vhoda za camp, kjer na desni strani zagledate našo hišo. Tam vas bodo čakali G-REGA učitelji rolanja ter otrokom pomagali pri obuvanju rolerjev in zaščitne opreme! Obvezno zaščitno opremo otrok predstavljajo ščitniki za roke, komolce in kolena ter čelada.
  S programom pričnemo ob 17:00, kot napisano pa se dobimo cca. 10 minut pred pričetkom.

  V času tečaja se bomo spoznali in izpopolnili v:
  – tehniki rolanja (1. in 2. rolerski korak, A – zavoj, vožnja po klancu, terenska vožnja…)
  – osnovni elementi rolanja (limone, zaustavljanje s padcem, zaustavljanje z zavoro, zaustavljanje v »lunco«)
  – spretnostni in šaljivi poligoni za izpopolnjevanje znanja rolanja
  – elementarne igre na rolerjih
  – hokej na rolerjih
  – pravilna uporaba rolerjev in zaščitne opreme
  Otroke bomo razporedili v kar najbolj homogene skupine glede na starost in rolersko predznanje, zanje pa bodo skrbeli G-rega učitelji rolanja, ki se bodo trudili, da bo vsaka učna ura kar najbolj prijetna, varna in kvalitetna.
  KAJ PA, ČE BO DEŽEVALO?!

  Tudi spomladno vreme je lahko muhasto, zato se mu moramo tudi nekoliko prilagoditi! Običajna praksa je, da vas v primeru slabega oz. spremenljivega vremena ob 16.00 uri obvestimo preko SMS-a, da rolanje na ta dan odpade (in ta SMS je dokončni – kljub morebitni vremenski spremembi – torej da bi na primer kasneje ponovno sijalo sonce).

  V primeru odpovedi zaradi dežja bomo takšne učne ure nadomestili v obliki podaljšanja programa. Glede na izkušnje iz preteklih let se bo skoraj zagotovo zgodilo, da bomo morali 2-3 učni uri prestaviti zaradi dežja. Zato se predvideva, da se bo tečaj zaključil nekje do konca meseca septembra oz. prvega tedna oktobra.

  Vse ostale pomembne informacije vam bo koordinator posredoval na 1. učni uri, zato vas naprošamo, da si ob prvem rolarskem srečanju vzamete čas… za nas.

  Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na tel. štev.: 041-750-353.

  Na skorajšnje snidenje z našim pozdravom:
  HEJA, HEJA, ŽABICE!

  EKIPA G-REGA