(Z mami) k naravi

 • Stvar je jasna – sprehod v naravi trenutno ni najbolj samoumevna stvar na svetu. Obstajajo omejitve, ki nam prepovedujejo obisk igrišč, obljudenih krajev in druženja z vrstniki. 

  A ostane nam nekaj posebnega – mamica in očka, prazen travnik, polje ali gozdna jasa. In to je pravzaprav vse kar potrebujemo:

  - Lov na lisico v gozdu - glej navodila spodaj

  - Iskanje skritega X-a - glej navodila spodaj in video desno

  - Nabiranje regrata na polju

  - Obisk praznih gozdnih učnih poti

  - Plezanje po drevesih

  - S kolesom po poljskih poteh 

  - ...

  Opisi posameznih idej (pravila, potrebni materiali, način izvedbe…) 

  POT DO ZAKLADA NA TRAVNIKU:

  Naloga je zares preprosta, a verjamemo, da bodo otroci z veseljem pretekli cel travnik… Torej, skupaj z otroki naberete 20 palic (velikosti cca. 50cm), nato pa je očkova ali mamina naloga, da po celem travniku razporedi po 2 palici, da naredi črko X. Otroci seveda ne smeji videti, kje na travniku so X-i postavljeni. Nato pa se naloga začne. Otroci tečejo po travniku in iščejo X-e iz palic in ko najdejo vse, je igra končana. Če za uspešno opravljeno nalogo otroci dobijo nagrado, pa je vaša odločitev.

  LOV NA “LISICO”:

  Za to nalogo predlagamo, da odidete v bližnji gozd. Mamica in očka naj na vnaprej dogovorjenem območju na veje dreves na primerni razdalji (cca. 100m oddaljeni med seboj) obesita barvni trakec ali vrvico ali balon. Naloga otrok nato pa je, da otroci počasi potujejo in iščejo posamezne trakce/vrvice. Pri vsakem odkritem trakcu počakajo na starše in tam jim starši zastavijo 1 vprašanje (iz šolske ali zabavne tematike, morda pa na temo športa ali filmov oz. risank). Ko pridejo otroci do zadnje naloge, je lov na lisico oz. lisičji brlog končan! 

 • Možnosti je resnično neomejeno in v naslednjih dneh vam jih bomo na tej strani predstavili še kar nekaj. Vabljeni v našo družbo!