Pogosta vprašanja in odgovori

 • Skrbi me, če je moj otrok sploh pripravljen na obiskovanje tečaja. Kaj menite vi?

  Vsekakor bo za marsikoga to prva tovrstna izkušnja. Pomembno je, da se že pred vpisom v program pogovorite z otrokom, da v vpis v tečaj pomeni nekakšno tedensko »obveznost«, hkrati pa mu obrazložite, kako po navadi takšni tečaji potekajo. Predvsem pa se morate tudi vi, dragi starši, »nastaviti« na pozitivno naravnan prvi prihod na tečaj. Naša naloga pa bo, da s pravim pristopom, prijetnim nastopom ter kvalitetno izvedbo poskrbimo za to, da bo otrok kmalu rad hodil na vadbo.

  Skrbi me, da otrok ob prvi učni uri ne bo želel samostojno (brez mene) v bazen / telovadnico. Kaj lahko storim?

  Vsi pričetki tečajev so zasnovani tako, da so kar najbolj otrokom prijazni in čim manj stresni. Ob prihodu se bomo najprej vsi skupaj (starši, otroci, učitelji) zbrali, se predstavili in malce pohecali. Tako se bodo otroci povečini že otresli začetnega strahu in lažje odšli v garderobo z učitelji, medtem pa bomo »takoj za vrati« starši in predstavnik Zavoda G-rega izvedli krajši predstavitveni sestanek. Takoj po koncu pa si bomo šli otroke pogledat in jih pomahat. Če pa bo zares hudo, bomo mamico ali očka po potrebi »spustili« tudi zraven z otrokom.

  Pri pregledu ponudbe ostalih ponudnikov smo opazili, da so nekatere vaše aktivnosti nekoliko dražje od drugih ponudnikov. Zakaj je temu tako?

  Menimo, da nikoli ne moremo biti tako poceni, da ne bi kdo drug bil še cenejši. Zato si prizadevamo, da bi bili boljši. Med drugim je pomembna razlika je zagotovo v številu učiteljev na vadbi. Nadstandardno število le-teh zagotovo delno pripomore k višji končni ceni. Delno pa h končni ceni prispevajo tudi nekateri drugi elementi, ki so vključeni v posamezni program in tvorijo kamenčke v mozaiku, imenovanem Zavod G-rega. Tako naše cene že vključujejo npr. družinska srečanja, kjer boste vi in otroci lahko uživali na športno-animacijskih vsebinah, prednovoletno srečanje, zaključno družinsko prireditev ipd. Trudimo se in verjamemo, da končna cena odraža ustrezno raven kvalitete blagovne znamke G-rega.

  V tečaj bi želeli vpisati tako 5-letnega sina kot 9-letno hčer. Ali bi lahko obiskovala isti termin?

  Potrudili se bomo, da bo to mogoče. Na voljo imamo precej terminov in lokacij, kjer lahko vadbo istočasno obiskujejo različno stari otroci. Seveda pa so razporejeni v homogene skupine (torej, skupine spodobnim predznanjem in starostjo), kar pomeni, da 5 in 9-letnik ne plavata v isti plavalni skupini, temveč na različnih plavalnih progah.

  Na vadbo bi vpisali dva fanta, ki sta najboljša prijatelja in želita biti v isti skupini. Nam to lahko zagotovite?

  Če bo to smiselno z vidika homogenosti skupin, potem se bomo vsekakor potrudili, da bosta skupaj. Potrebno pa je razumeti, da se (predvsem plavalno in smučarsko) predznanje otrok včasih razlikuje tako močno, da preprosto ni mogoče ustreči takšnim željam. Konec koncev pa si najbrž vsi želimo, da bi se otroci, poleg tega da se lepo imajo, tudi česa naučili. Kljub temu pa vseskozi iščemo optimalne rešitve, da bi v združili želje in pričakovanja vseh, kajti nismo tekmovalna športna šola.

  Med letom bi se želeli pogovori z učitelji o otrokovem napredku. Na koga se lahko obrnem?

  Poleg učiteljev je povečini na vadbi prisoten tudi koordinator, ki predstavlja vez med otrokom, učiteljem in staršem. Za vse informacije se lahko v prvi vrsti obrnete nanj, on pa vas bo nato usmeril k učiteljem. Sicer pa tekom šolskega leta organiziramo tudi t.i. Dneve odprtih vrat, ki so namenjeni podrobnejšemu pregledu in pogovoru z učiteljem in koordinatorjem.

  Pred vključitvijo v tečaj bi želeli »poskusno uro«. Ali je to možno?

  Seveda! Vsi naši programi so zasnovani tako, da sta prvi dve učni uri t.i. »poskusni uri«, po katerih nam kljub izpolnjeni prijavnici lahko sporočite, da s programom ne želite nadaljevati. Cena za dve poskusni uri znaša 50€ za plavalne tečaje oz. 30€ za programe telovadbe. Seveda se znesek odšteje od končnega zneska v primeru nadaljevanja programa. Poravnan znesek poskusnih ur oz. obroka ob vpisu, vam zagotavlja rezervacijo prostega mesta v željenem terminu ter vso organizacijsko podporo na prvih učnih urah.

  Ali bi lahko prišli na prvo učno uro tudi brez plačila?

  Tudi to je mogoče, vendar vam v tem primeru otroka ne moremo prijaviti na program in ne moremo rezervirati prostega mesta, temveč lahko pridete na brezplačni preskus le na lokacijo in v termin, ki bo v trenutku pričetka tečaja še na voljo. Verjamemo, da boste z našimi storitvami zadovoljni in zato smo mnenja, da boste izkoristili možnost poskusnih ur in si na ta način izbrali mesto v terminu, ki vam kar najbolj ustreza.

  Ali moramo morebitno manjkanje komu javiti?

  To načeloma ni potrebno, saj je odločitev, ali na vadbo pridete ali ne, vaša. V kolikor pa bi želeli odsotnost nadomestiti (nudimo vam 5 nadomestnih učnih ur / leto), je potrebno uskladiti nadomestni termin s pisarno ali koordinatorjem na vadbi.

  Od vadbe želimo odstopiti. Kaj moramo storiti?

  Žal nam je, da je temu tako in veseli bomo, če bi pred morebitnim odstopom skupaj našli drugačno rešitev. V kolikor pa je odstop edina možnost, je potrebno odstop od programa podati v pisni obliki po pošti ali po e-pošti na naslov pisarna@g-rega.si , mi pa bomo nato postopali skladno s pogoji s prijavnice.

  Otrok je zaradi bolezni zamudil učno uro. Kaj lahko storim?

  Brez skrbi, v kolikor bi želeli, lahko zamujeno učno uro nadomestite v drugem terminu po dogovoru (skladno z razpoložljivostjo). Ko ozdravite, nas lahko pokličete v pisarno, ali pa se za nadomeščanje dogovorite kar s koordinatorjem na vadbi. Javljanje odsotnosti pa ni obvezno, tako kot ni obvezno nadomeščanje zamujenih ur, v kolikor tega ne želite. Zgolj v vednost; v povprečju vsak udeleženec manjka približno 3-4x / leto. Tako pač je 🙂

  V mesecu februarju nas na vadbi sploh ni bilo (enkrat zaradi bolezni, enkrat zaradi smučanja, 2x zaradi drugih obveznosti). Zakaj moram plačati tudi »februarski« obrok za plačilo?

  Pri prijavi na vadbo ste se odločili za letni program. Če ste se odločili za obročno plačilo, obroki niso vezani na posamezne koledarske mesece, temveč na skupno število učnih ur, pri čemer je valuta posameznih obrokov predvidena 1x mesečno (vadnina je v večini programov brezobrestno razdeljena na 6 obrokov) . Vaša morebitna odsotnost tako žal ne pomeni, da vadbe za “tisti mesec” ne poravnate, temveč lahko v primeru odsotnosti iz kakršnega koli razloga izberete katero izmed možnosti, navedenih v prijavnici.

  Vse kaže, da bo otrok nekaj časa manjkal (načrtovana operacija, tabor v naravi, potovanje…). Kaj predlagate?

  Vabimo vas, da nas pokličete in v kolikor bo možno iz obeh strani, bomo že kar takoj poiskali nadomestne termine, da bi še pred odsotnostjo nadomestil katerega izmed načrtovanih izostankov. Seveda pa so možne rešitve tudi druge (odstop, prestavitev termina, dobropis…) in verjamemo, da jih bomo našli.

  Ali lahko od tečaja odstopim tudi med letom?

  Lahko! V prijavnici, ki jo prejmete pred pričetkom obiskovanja programa, je zapisan tudi način in višina vračila tečajnine v primeru odstopa. Ta se izračuna glede na število preostalih učnih ur do konca tečaja od dneva odstopa naprej. Izbirate lahko med možnostjo vračila denarja v denarni obliki ali v obliki dobropisa

  Med novoletnimi počitnicami nas ne bo na vadbi. Ali bomo veliko zamudili?

  Pravzaprav ne boste zamudili ničesar. Urniki vadbe so usklajeni s šolskim koledarjem in v času počitnic, praznikov… vadbe ni. Končno in vnaprej dogovorjeno število učnih ur predvideva vse te datume, zato ste lahko brez skrbi.

  Otrok se pritožuje, da ga v vodi zebe. Kaj lahko storimo?

  Do tega občasno prihaja predvsem pri najmlajših otrokih, ki obiskujejo vadbo. Prosimo, opozorite učitelja, da vam priskrbi otroško neoprensko obleko, ki bo pomagala zadržati več telesne toplote, v nasprotnem primeru pa morda velja razmisliti o menjavi lokacije na toplejši bazen (npr. Center Soča).

  Zakaj moram čakati, da otroka po vadbi oblečete in posušite vi, namesto da bi to storili sami starši?

  Naši programi (pa tudi pozicija garderob na bazenih in telovadnicah) so oblikovani tako, da otroka pred in po vadbi preoblečemo mi. Ta čas izkoristimo za krepitev zaupanja, za različne socialne igre in zato predlagamo, da ga tudi vi izkoristite za dodatni počitek in sprostitev. Prav tako pa je preprosto neizvedljivo, da bi se v garderobah bazenov in telovadnic poleg otrok zadrževali tudi vsi starši, saj povečini preprosto ni prostora. V izrednih situacijah pa vam seveda po želji tudi omogočimo, da sami preoblečete svojega otroka.

  Na bazenu smo pozabili kopalke. Kaj storiti?

  Zelo verjetno jih bodo učitelji našli in v tem primeru zagotovo shranili do prihodnjega srečanja. Lahko pa nas tudi pokličete in na to opozorite, mi pa bomo kontaktirali vaditelje na vadbi. Velja pa otroke že doma seznaniti s tem, katere kopalke in brisača je njihova.

  Vse kaže, da smo zamenjali brisačo z drugim otrokom. Kaj storiti?

  Največkrat se zamenjane stvari »vrnejo« nazaj k nam, zato vas bi skoraj gotovo znale brisače, majice ipd. že pričakati na vadbi teden dni kasneje. Lahko pa nas tudi pokličete in skladno z možnostmi bo »sprožili« iskalno akcijo.

  Naš otrok je nekaj mesecev rad in z veseljem hodil na vadbo, zdaj pa ga nikakor ne moremo prepričani. Kje je vzrok?

  Otroka morda v slabo voljo spravlja misel na »vožnjo do bazen« v snegu in temi, morda se zaveda, da bo zamudil svojo najljubšo risanko ali pa so ga izčrpale šolske obveznosti. Morda pa se je vadbe naveličal. Vsekakor pa so vzroki za tovrstne težave običajno zelo enostavno rešljivi, če le obstaja interes in motiv vseh vpletenih. Razumljivo je tudi, da starši ne želijo otroka »siliti« v nekaj, kar jim ni (več) všeč, vendar pa obstaja tudi meja med »siljenjem« in dodatnim motiviranjem oz. pogovorom, če do tega pride. Nenazadnje se najbrž vsi kdaj pa kdaj srečujemo s »siljenjem«, ko otrok ne bi želel v vrtec ali šolo, kljub temu, da mu je tam pravzaprav večino časa čisto prijetno…

  Na vadbi smo prvo leto. Opazili smo, da imajo nekateri otroci G-rega brisačo, nahrbtnik, majico…Kako je s tem?

  Vsako leto otroke obdarimo z božičnimi darilci in nekaterimi presenečenji. V kolikor ste to zamudili oz. bi si želeli katero od g-rega opreme, nas lahko kontaktirate in morda imamo še kakšno “skrito zalogo”, sicer pa velja vabilo na vsa družinska g-rega srečanja, kjer se vedno najde kaj »G-regastičnega«