Zavod G-rega, Hladilniška pot 36, 1000 Lj. 041 750 353 041 676 097 info@g-rega.si

si en de ru

Izjava "Covid-19"

 • Izjava udeleženca - covid-19

  IZJAVA UDELEŽENCEV oz. NJIHOVIH STARŠEV PRED VKLJUČITVIJO V AKTIVNOSTI ZAVODA G-REGA:

   

  Z vpisom oz. vključitvijo v katerikoli program Zavoda G-rega (športni tečaji, enkratni dogodki, udeležba na praznovanjih rojstnih dni…) se strinjate in potrjujete sledeče:

   

  1. V zadnjih 14 dneh ni udeleženec imel kateregakoli od naslednjih simptomov/znakov: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska oz. je bil v tem obdobju zdrav.

   

  1. V zadnjih 14 dneh ni bil udeleženec v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.

   

  1. Udeležencu ni bila odrejena karantena.

   

  1. V zadnjih 14 dneh udeležencu zdravnik oz. epidemiološka služba ni izdal priporočila za samoizolacijo.

   

  1. Če se bodo pri udeležencu pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.

   

   

  Če udeleženec zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je udeleženec bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika. V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

   

  Priporočamo vam, da odrasli in otroci omejijo stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in osebami s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so le-ti bolj ogroženi za težek potek bolezni. Druženje otrok namreč poveča tveganje za okužbo otroka.

   

  Z vključitvijo v aktivnosti Zavoda G-rega ste seznanjeni tudi, da boste upoštevali vsa navodila, usmeritve in pravila, ki bodo veljala na lokaciji, kjer se bo izvajala aktivnost, na katero se prijavlja udeleženec in morebitni spremljevalci.

   

  Dodatne pomembne informacije v zvezi s praznovanji rojstnih dni v Zavodu G-rega (koronavirus):

  – Skladno z določili NIJZ naprošamo starše slavljenca, da pred pričetkom praznovanja vodite evidenco vseh povabljenih udeležencev, ki jo nato hranite 1 mesec

  – Prosimo, da starši slavljenca udeležence zabave seznanite z Izjavo Covid (klik na povezavo).

  – Ob oddaji in prevzemu otrok v notranjosti objekta, kjer se izvaja praznovanje, je obvezna uporaba maske in razkužil. 

  – Vljudno vas naprošamo, da upoštevate omejitve glede števila otrok na zabavi.

   

   

   

  Osnovne informacije o COVID-19

   

  Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80% okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, tveganje tveganje za težek potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

  Ljubljana, marec 2021